Sūrio tortas ne peliukams
Tai toks mano svečių numylėto Maskarponės sūrio torto vasariškesnis, gaivesnis variantas. Pagaminti jį - viens, du, o skonis - mandras kaip gandras.
Reikės: (24 cm torto formai)
- 320 g šokoladinių sausainių;
- 180 g sviesto;
- 500 g maskarponės sūrio;
- 1 indelis kondensuoto pieno;
- 200 ml plakamosios grietinėlės;
- 2 šaukštai želatinos;
- Braškių (apie 600 g arba tiek, kad užtektų vieną torto sluoksnį ir viršų apdėlioti);
Paruošimas:
- Želatiną užpilame vandeniu kad išbrinktų;
- Sausainius sutrupiname dubenyje kuo smulkiau (aš pabaigoje rankinio trupinimo dar panaudoju elektrinį trintuvą);
- Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainių trupiniais ir iš šios masės tortinėje suformuojame torto pagrindą bei šonus ir dedame trumpam į šaldytuvą;
- Dabar išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad išskystų ir spėtų pravėsti;
- Grietinėlę išplakame iki standumo, o kitame dubenyje elektriniu plaktuvu sumaišome maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną. Tuomet sudedame plaktą grietinėlę ir dar šiek tiek išmaišome.
- Kai želatina gerai pravėsusi, po truputį pilame į mišinį maišydami plaktuvu.
- Iš šaldytuvo traukiame pagrindą , į vidų krečiame šiek tiek kremo, palyginame ir išdėliojam vieną sluoksnį braškių (nepjaustytų, vieną prie kitos). Tuomet užpilame likusią masę, viršų apdėliojame storais braškių griežinėliais ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms, o dar geriau - nakčiai.
Komentarai
Rašyti komentarą