Maskarponės sūrio tortas

Tai receptas torto, kuris, garbės žodis, abejingų nėra palikęs. Ką jau čia abejingų - tikras natūralus skonis ir keli pagardukai verčia širdis apsalti :) Torto savikaina tikrai nemaža (aš darau didelį - 28 cm skersmens ir išeina apie 3 kg), tačiau penkiolika žmonių juo tikrai pavaišinsite. Galima daryti į 24 cm skersmens formą - tada produktų reikės perpus mažiau. 




Reikės: 

  • 450 g paprastų "Selga" sausainių;
  • 200 g migdolų riešutų;
  • 250 g sviesto;
  • 2 indelių (po 500 g) maskarponės sūrio;
  • 2 indelių (po 400 g) kondensuoto pieno;
  • 400 g plakamosios grietinėlės;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 5 šaukštai želatinos;
  • pusės plytelės juodojo šokolado;



Paruošimas:

  1. Želatiną užpilame 100 ml vandens ir paliekame brinkti;
  2. Riešutus supilame į keptuvę ir ant mažos ugnies pakepiname, o pakepusius - susmulkiname el. trintuvu arba peiliu, bet teks sunkiau padirbėti;
  3. Tuo metu sausainius sutrupiname dideliame dubenyje kuo smulkiau (aš pabaigoje rankinio trupinimo dar panaudoju elektrinį trintuvą);
  4. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainių trupiniais ir smulkintais riešutais, išsukame, kad viskas susigertų, masę pilame į torto formą ir suformuojame pagrindą bei šonus (pasistenkime viską paskirstyti kuo lygiau ir kuo stipriau suspausti). Dedame į šaldytuvą, kol padarysime "patį skanumą" :)
  5. Dabar išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad išskystų ir spėtų pravėsti;
  6. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu sumaišome maskarponės sūrį, kondensuotą pieną ir medų. 
  7. Grietinėlę išplakame iki standumo ir įmaišome į masę;
  8. Kai želatina pravėsusi, po truputį pilame į mišinį maišydami plaktuvu.
  9. Kai viskas gerai išmaišyta, iš šaldytuvo traukiame apstingusį pagrindą , į vidų krečiame torto masę, gražiai išlyginame (čia jau viską darome paskubomis, nes toji balta masė baisiai greitai stingsta ) ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms, o dar geriau - nakčiai. 
  10. Sustingusį tortą apibarstome tarkuoto juodojo šokolado drožlėmis. Taip pat skanu viršų papuošti braškių griežinėliais - priduoda gaivumo :)


Beje, tortą traukiant iš formos kraštus geriau "apeiti" su peiliu, kad atsegant netyčia nesusigadintų šonai.

P.S. prieš patiekiant pasiruoškite rausti nuo liaupsių ;) - Skanaus!


Komentarai

Populiarūs įrašai