Makaronai su padažu: pievagrybių ir špinatų
Makaronų receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo. Tikrai labai vykęs padažiukas. Vyras sakė, kad dar skanesni už "anuos" (http://agnesuzrasine.blogspot.com/2013/11/makaronai-su-pievagrybiais.html) + labai greitai pasigamina :) Skirtingai nei Beata, aš naudojau paprastą šoninę (ne pančetą), o parmezano nemaišiau į padažą - apibarsčiau ant viršaus.
Reikės:
Paruošimas:
Skanaus!
Reikės:
- 400 g makaronų (šiaudelių);
- 100 g karštai rūkytos šoninės;
- 8 pievagrybių;
- 2 skiltelių česnako;
- 3 saujų špinatų;
- 1 kupino šaukšto miltų;
- 200 ml pieno;
- druskos, pipirų;
- saujelės parmezano
Paruošimas:
- Užstatome makaronų vandenį ir, žinoma, gaminant padažą juos išverdame (ir stebime, kad nepervirtų) :)
- Šoninę smulkiai supjaustome ir kiek pakepiname, o, kai išsiskiria riebaliukai, dedame griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir česnako skilteles;
- Grybams kiek pakepus ir suminkštėjus ant viršaus dedame visus špinatus, o, kai šie apvysta (iš trijų saujų lieka vos žiupsnelis), užpilame šaukštą miltų ir viską pamaišome;
- Tuomet į keptuvę pilame pieną, kuris maišant po truputį sutirštėja. Viską pagardiname druska ir pipirais pagal skonį (tik ne per daug, nes jau dėjome sūrokos šoninės);
- Padažą krečiame ant lėkštėje esančių makaronų ir viską apibarstome parmezanu.
Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą