Makaronai su padažu: pievagrybių ir špinatų

Makaronų receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo. Tikrai labai vykęs padažiukas. Vyras sakė, kad dar skanesni už "anuos" (http://agnesuzrasine.blogspot.com/2013/11/makaronai-su-pievagrybiais.html) + labai greitai pasigamina :) Skirtingai nei Beata, aš naudojau paprastą šoninę (ne pančetą), o parmezano nemaišiau į padažą - apibarsčiau ant viršaus. 




Reikės:

  • 400 g makaronų (šiaudelių);
  • 100 g karštai rūkytos šoninės;
  • 8 pievagrybių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 3 saujų špinatų;
  • 1 kupino šaukšto miltų;
  • 200 ml pieno;
  • druskos, pipirų;
  • saujelės parmezano


Paruošimas:

  1. Užstatome makaronų vandenį ir, žinoma, gaminant padažą juos išverdame (ir stebime, kad nepervirtų) :)
  2. Šoninę smulkiai supjaustome ir kiek pakepiname, o, kai išsiskiria riebaliukai, dedame griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir česnako skilteles;
  3. Grybams kiek pakepus ir suminkštėjus ant viršaus dedame visus špinatus, o, kai šie apvysta (iš trijų saujų lieka vos žiupsnelis), užpilame šaukštą  miltų ir viską pamaišome;
  4. Tuomet į keptuvę pilame pieną, kuris maišant po truputį sutirštėja. Viską pagardiname druska ir pipirais pagal skonį (tik ne per daug, nes jau dėjome sūrokos šoninės);
  5. Padažą krečiame ant lėkštėje esančių makaronų ir viską apibarstome parmezanu. 


Skanaus!







Komentarai

Populiarūs įrašai