Makaronai su pievagrybiais

Šis patiekalas geras dėl kelių priežasčių: labai mėgstu grietininį pievagrybių padažą, jį paruošti užtrunku vos 20 min ir patinka jis visiems, kurie, žinoma, mėgsta grybus. Tik nepasiduokit pagundai vieną kartą paragavę, jo gaminti kasdien :) Esu taip padariusi, tai vėliau kurį laiką apie juos nė pagalvoti negalėjau. Žodžiu - vartokite saikingai :). 




Šio kiekio turėtų užtekti 3 valgytojams, nebent turite valgų vyrą, kuris, nors ir visą puodą vienas sutaršyt galėtų, tuomet užteks dviems.

Reikės:

  • 500 g  makaronų (iš tiesų geriau naudoti vamzdelius, kaspinėlius ar spirales, tačiau šįkart pati turėjau tik spagečių);
  • 1 indelio šviežių pievagrybių (apie 250 g);
  • 1 svogūno;
  • šviežių bazilikų saujelės (iš bėdos galite naudoti ir džiovintus, tačiau nebus tokio gardaus aromato, skonis taip pat ne toks intensyvus);
  • 50 g sviesto;
  • pusės stiklinės grietinės;
  • pusės stiklinės pieno;
  • 1 šaukštelio miltų (geriau - rupūs);
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • ožragės prieskonio (jei neturite - nieko tokio);
  • šiek tiek tarkuoto olandiško sūrio.

Paruošimas:

  1. Visų pirma užkaičiame makaronų vandenį, įpilame druskytės ir šaukštą aliejaus. Apie jų paruošimą, manau, daug žodžių nereikia, taigi kol ruošite pievagrybių padažą, turėkite omenyje kartu prižiūrėti makaronus.
  2. Taigi pradedame gaminti padažiuką. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje arba, žinoma, skaniau - lydytame svieste. 
  3. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais (labai plonai nereikia, nes visai plonas griežinėlis kepdamas labai suvysta);
  4. Grybus sudedame ant šiek tiek pakepusio svogūno, apibarstome druska, pipirais, ožrage, užberiame susmulkintą šviežią arba džiovintą baziliką, patikriname, ar netrūksta aliejaus ir uždengiame dangtį bei paliekame troškintis ant vidutinės ugnies 8 min;
  5. Pusę stiklinės grietinės sumaišome su pienu ir užpilame ant grybų. Įdedame šaukštelį miltų, viską išmaišome,  ir dar patroškiname. Galite paragauti grybą ir svogūniuką, jei jie visiškai minkšti - padažas paruoštas. 
  6. Makaronus dedame į lėkštę, ant viršaus užpilame grybų padažą, apibarstome tarkuotu sūriu ir dar pagražiname žalumėle. 


Skanaus!


Komentarai

Populiarūs įrašai