Sūrio tortas ne peliukams

Tai toks mano svečių numylėto Maskarponės sūrio torto vasariškesnis, gaivesnis variantas. Pagaminti jį - viens, du, o skonis - mandras kaip gandras.

braškių tortas



Reikės:  (24 cm torto formai)


  • 320 g šokoladinių sausainių;
  • 180 g sviesto;
  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 1 indelis kondensuoto pieno;
  • 200 ml plakamosios grietinėlės;
  • 2 šaukštai želatinos;
  • Braškių (apie 600 g arba tiek, kad užtektų vieną torto sluoksnį ir viršų apdėlioti);

Paruošimas:
  1. Želatiną užpilame vandeniu kad išbrinktų;
  2. Sausainius sutrupiname dubenyje kuo smulkiau (aš pabaigoje rankinio trupinimo dar panaudoju elektrinį trintuvą);
  3. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainių trupiniais ir iš šios masės tortinėje suformuojame torto pagrindą bei šonus ir dedame trumpam į šaldytuvą;
  4. Dabar išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad išskystų ir spėtų pravėsti;
  5. Grietinėlę išplakame iki standumo, o kitame dubenyje elektriniu plaktuvu sumaišome maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną. Tuomet sudedame plaktą grietinėlę ir dar šiek tiek išmaišome. 
  6. Kai želatina gerai pravėsusi, po truputį pilame į mišinį maišydami plaktuvu. 
  7. Iš šaldytuvo traukiame pagrindą , į vidų krečiame šiek tiek kremo, palyginame ir išdėliojam vieną sluoksnį braškių (nepjaustytų, vieną prie kitos). Tuomet užpilame likusią masę, viršų apdėliojame storais braškių griežinėliais ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms, o dar geriau - nakčiai. 
braškių tortas


Komentarai

Populiarūs įrašai