Pica Gardžioji (iš didžiosios G)

Picos padą darau pagal Beatą, nes kol kas jis man pats pats pats skaniausias. Jį iškočioju iki vidutinio storumo, tokio, kad įmanoma atkelti nuo stalviršio ir tešla nesutrūksta. Padas išeina toks pats tas, traškus, bet ne kietas, minkštas, bet ne skystas :)

Picos padui reikės (užteks 2 kvadratinėms skardoms):
  • 500 g miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 1,5 šaukštelio druskos;
  • 350 ml vandens;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Paruošimas:
  1. Miltus išmaišome su sausomis mielėmis, cukrumi ir druska;
  2. Vandenį sumaišome su aliejumi, užpilame ant miltų ir išmaišome taip, kad pasidarytų vientisas tešlos gumulas (jei naudojote tikslias proporcijas, gumulas nebus sausas, o tešlai iškilus bus netgi šlapokas - viskas gerai);
  3. Tešlą uždengiame drobiniu rankšluostėliu ir paliekame virtuvėje porai valandų pakilti.
  4. Kai tešla "užaugo", pasibarstome miltų ant stalo, padaliname ją pusiau arba į tiek dalių, kiek picų norite ir imamės kočiojimo. 
Ši pica primena kaimišką (mes vadinam - kaimietiška :)), bet bene skaniausias jos akcentas yra ant viršaus pūpsantys pomidorai su grietine. Užtikrinu, nenusivilsite :)



Picą darysime iš:

Paruošimas:

  1. Padą ištepame raudonuoju padažu, išdėliojame svogūno grežinėlius, šoninę, apibarstome sūrį;
  2. Ant sūrio išdėstome pomidoro grežinėlius, ant jų uždedame po šaukštelį grietinės, o ją dar apibarstome druskyte ir bazilikais. 
  3. Picą šauname į 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 15 - 20 min. 
 Čia labai tiks ir padažiukas iš: http://agnesuzrasine.blogspot.com/2013/11/picos-padazas.html



Komentarai

Populiarūs įrašai