Picos padažas arba Pauliaus džiaugsmas

Nors pati naminę picą labiausiai mėgstu "gryną", be jokių užpilų ar pagardų, kaip žinia, pica yra "draugų reikalas", o pastarųjų gretose turime vieną, kuris padaže išmaudo viską, tad jo picą greičiau galima pavadinti "Padažas su pica" :). Iš tiesų šis baltas gardumynas turėtų patikti visiems, kurie prijaučia picoms iš senosios Kauno "Milano" picerijos. Ragavusieji žinote, jog jų padažas yra bene svarbiausias visų picų akcentas. Taigi šis taip pat puikiai tiks ant bet kokios picos (galima naudoti ir darant naminius kebabus).



Reikės:

  • 0,5 l Šaltibarščių kefyro;
  • mažo indelio (apie 260 ml) majonezo su krapais;
  • 6 šaukštų pomidorų padažo (geriausia - pikantiško);
  • po nepilną šaukštelį džiovintų raudonėlių, bazilikų, mairūnų (arba tiesiog picos prieskonių mišinio);
  • juodųjų pipirų, druskos;


Paruošimas:

  1. Žolinius prieskonius užpilti karštu vandeniu ir palaikyti, kol išbrinks ir atvės;
  2. Kitus produktus sumaišyti atskirame inde, o vėliau įmaišyti ir išbrinkusius prieskonius; 
Prieš naudojant padažiuką neprošal uždengus maistine plėvele valandėlę palaikyti šaldytuve.

Skanaus!


Komentarai

Populiarūs įrašai