Greita moliūgo ir žiedinio kopūsto sriuba su grikiais
Greita, soti, maistinga ir labai ryški rudens arba žiemos sriuba.
Reikės:
- 1 l sultinio
- 1 nedidelio poro
- 1 šaukštelio ciberžolės
- 0,5 šaukštelio kalendros
- po žiupsnelį rūkytos ir aitriosios paprikos
- 600 g moliūgo
- Pusės žiedinio kopūsto
- 200 g grikių
- druskos, pipiriukų
- šaukšto baltojo vyno acto
- Porą smulkiai supjaustome, pakepiname aliejuje 5 minutes;
- Pilame prieskonius, išmaišome, pakepiname dar 1 min;
- Puode užverdame sultinį, sumetame keptus porus, kubeliais pjaustytą moliūgą ir žiedinį ir verdame 20 min;
- Grikius išverdame ir (taip dar skaniau) pakepiname aliejuje kad vos apskrustų;
- Sriubą sutriname maisto trintuvu ir paskaniname druska, pipiriukais bei vyno actu;
- Skaniau grikius patiekti šalia ir leisti valgytojams patiems susiberti į sriubytę :)
Baisiai gerai atrodo! Aš darau labai panašią, tik nededu kruopų ir stiprių prieskonių. Tada tą sriubą galim valgyt abi su dukrele :)))) Vienok jos maisteliui skirtą trintuvą panaudoju sriubai gamint - https://www.gintarine.lt/garintuvas-ir-trintuvas-4/1-scf875/02-philips-avent/catalogstoredetail.aspx?ID=354623 - tai turim abi likt patenkintos :D O jei rimtai, rekomenduoju garintuvą-trintuvą - ar vaikišką, ar ne vaikišką - mano savijauta labai pagerėjo, o ir laiko visai susitaupo. Kartais, kad nepamirščiau kaip kramtyt reikis :D, pusę sriubos trinu, o kitą pusę tiesiog pagarinu - irgi variantas :)
AtsakytiPanaikinti