Indiškos keptų daržovių salotos
Nuo tada, kai į mūsų šeimos mitybą įtraukinėju kuo daugiau daržovių patiekalų, šios salotos, o gal greičiau - troškinys, ne kartą kvepėjo mūsų namuose. "Bazę" ėmiau iš Beatos, bet smarkiai gausinau sudėtį, taigi dabar čia jau maaano salotos :)) Buvau net per šv. Kalėdas draugams paruošusi - jiems taip pat labai patiko :)
Reikės:
- 1 žiedinio kopūsto;
- 1 nedidelio baklažano;
- 1 didelės saldžiosios paprikos arba kelių mažesnių;
- 1-2 aitriųjų paprikų;
- 5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukšto kario;
- 200 g laukinių ir basmati ryžių mišinio;
- 100 - 150 g šviežių špinatų;
- 1 mango
Užpilui:
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštelių garstyčių grūdelių;
- 3 cm imbiero šaknies;
- 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos;
- 0,5 šaukštelio rūkytos paprikos;
- 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos;
- 1 šaukšto medaus;
- 1-2 žaliųjų citrinų sulčių;
Ruošiame:
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Žiedinį kopūstą supjaustome stambiais gabalais, baklažaną ir papriką gan stambiomis juostelėmis. Aitriąjai paprikai išimame (arba ne) sėklytes, padaliname į keturias juosteles. Viską sumetame į kepimo indą, užpilame aliejaus, kario, išmaišome ir šauname į orkaitę 20 min. (daržovės turi suminštėti, bet ne ištižti).
- Ryžius nuplauname, užpilame vandeniu (1 dalis ryžių, 2 vandens) ir verdame apie 15 min (tik neperverdame);
- Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame garstyčių grūdelius. Kai grūdeliai pradeda spragsėti, dedame smulkiai pjaustytą imbiero šaknį, visas paprikas, išmaišome. Po kelių minučių dedame medų, dar pakaitiname, išjungiame ir supilame citrinų sultis.
- Viską ruošiu dideliame stikliniame inde. Taigi ant dugno pilame išvirusius ryžius, ant viršaus klojame plautus špinatus, o ant jų keptas daržoves. Mangą supjaustome - išdėliojame ant viršaus. Tada jau užpilame ir "padažiuką".
Šias salotas-troškinį valgome karštus. Jei lieka kitai dienai, tai taip pat pasišildome keptuvėje arba orkaitėje :)
Labai skaniai gavosi, nuostabiausias receptas! :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanios salotos. Mano šeima įvertino puikiai! Kad būtų sočiau, prie jų kaip garnyrą pateikiu burnočio sėklas. Jos maistingos, turi daug baltymų ir kartu su salotomis puikiai numalšina alkį.
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko, mes ji vis dar labai mėgstame :)
AtsakytiPanaikinti