Šokoladinis sūrio tortas
Šiaip šį tortą dariau jau 4 kartus, tai gimtadieniams, tai dovanų, bet pagalvojau, kad ir šv. Kalėdoms jis labai, nors be aguonų. Iš pažiūros tortas nedidukas, bet tikrai sotus. Dažniausiai pasiūlius pakartoti išgirsdavau "uoj, labai labai skanu, bet taaip sotu". Tai jis toks "žieminis", bet tikrai labai skanus, kuo ilgiau pastovėjęs - tuo skanesnis :) Biskvitus jam ėmiau iš Beatos, o kremą pati suimprovizavau.
Biskvitui reikės: (šitas išeina 20 su trupučiu cm skersmens, kai dariau didesnį, normas padidinau 1,5 karto)
- 1 plytelės juodo šokolado (100 g);
- 120 g sviesto;
- 4 kiaušinių;
- 220 g rudojo cukraus;
- 170 g miltų;
- 2 šaukštai kakavos;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- Žiupsnelio druskos;
- lašelio vanilės ekstrakto;
- 200 ml kefyro;
Paruošimas:
- Orkaitę įjungiame iki 190 laipsnių, torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi (jei turite dvi vienodas, pasiruošiate abi);
- Sviestą ir šokoladą ištirpiname kartu;
- Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo (kol masė padvigubės);
- Sviestą su šokoladu dar permaišome, plakdami pilame į kiaušinių masę kol pasidaro vientisa šokoladinė masė;
- Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius permaišome kartu į įmaišome į tešlą;
- Galiausiai supilame kefyrą ir 1/2 tešlos pilame į formą ir šauname kepti maždaug 20-30 min; Kai pirmais iškepa, šauname antrą;
- Atvėsusius 2 biskvitus pjauname pusiau, kad turėtume keturis plonesnius;
Dar jei norite biskvitus paturbinti pasiruošiame 150 ml stiprios kavos, kuriai ataušus įpilame 2 šaukštus romo (kaip darant tiramisu);
Kremui reikės:
- 200 g grietinėlės (mažo indelio)
- 500 g maskarponės;
- 3-4 šaukštai cukraus pudros (geriausia kremą paragauti, jei jūsų skoniui saldumo trūksta - dar šaukštą);
- 2 plytelės juodo šokolado (200 g);
Paruošimas:
- Grietinėlę išplakame iki standumo;
- Maskarponę plaktuvu išsukame su cukraus pudra;
- Šokoladą su šlakeliu pieno išlydome ir pilame į maskarponės masę, galiausiai įmaišome plaktą grietinėlę;
Papuošimui reikės:
- 50 g juodo šokolado;
- 100 g jelly beans.
Tortą aš sluoksniuoju tiesiai ant tortinės, patiesiu maistinę plėvelę, kad neapsiterliotų, o, kai sustingsta - ištraukiu.
Taigi:
- Pirmą biskvitą, jei norisi, apšlakstome kavos sirupu, tepame trečdalį kremo, kiek paspaudžiame, ant viršaus antrąjį, kartojame, trečiąjį, kartojame, ir ketvirtąjį.
- Šokoladą išsilydome (aš vėl su šiek tiek pieno), kiek pravėsusį tepame ant viršutinio sluoksnio. Aš glaistau silikonine šluotele, tai dar tokios bangelės išeina :) Torto šonus kiek apipjaustau ir aptepu nukritusiais kremo likučiais;
- Na, ir smagioji dalis - kraštelius apdėlojame jelly beans'ais.
- Uždengiame torinės dangčiu arba maistine plėvele, dedame į šaldytuvą (geriausiai per naktį).
Ta- daaam :)
Komentarai
Rašyti komentarą