Trinta špinatų ir žiedinių kopūstų sriuba vasarai prikviesti
Anyta paskambino, kad šiltnamis pilnas špinatų, nepasiimsim - išmes mat! Tai greit lėkiau, susiskyniau, o tada jau mąsčiau, ką čia iš jų padarius. Rezultatas - ši švelni, kreminė sriuba, į kurios pastelinį žalumą žiūrint taip šilta daros...
Reikės:
- 40 g sviesto;
- 1 svogūno;
- 4 skiltelių česnako;
- 600 ml daržovių sultinio arba vandens;
- 800 g žiedinio kopūsto;
- 200 g špinatų;
- 400 ml kokosų pieno (viena skardinė, bet galima naudoti ir mažiau, nes jis riebumo duoda);
- 0,5 šaukštelio malto muskato;
- Druskos, pipirų.
Paruošimas:
- Puode "ant sviesto" pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką;
- Pilame sultinį (nors pati naudojau vandenį ir įbėriau kelis šaukštus džiovintų daržovių mišinio, druskos, pipirų), vandeniui užvirus sumetame smulkintą žiedinį kopūstą ir 10-12 min paverdame;
- Špinatus nuplikome vandeniu (jei neaišku, kur augo) ir metame į puodą su žiedinukais;
- Paverdame dar kelias minutes, kol špinatai suglemba;
- Kai viskas šiek tiek pravėsta, susmulkiname trintuvu, supilame kokosų pieną, įberiame muskato, druskos, pipirų (jei sriuba labai atvėso nuo pieno, dar pakaitiname prieš patiekdami);
- Garsiai sudaužiam šaukštais, kad vasara išgirstų ir greičiau pas mus atkeliautų. Tada valgom! :)
Komentarai
Rašyti komentarą