Pomidorų ir avokadų brusketa

Čia tokia gaivi užkandėlė "kai užgriūva draugai" arba vasariškiems pusryčiams :)





Reikės:

  • 1 Prancūziško batono arba itališkos ciabattos duonelės;
  • alyvuogių aliejaus duonai patepti;
  • 7 vidutinio dydžio pomidorų;
  • 1 prinokusio avokado;
  • šiek tiek parmezano (apie 50 g);
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų balzaminio acto (nebūtinai);
  • Bazilikų lapelių (geriau šviežių, bet žiemą tinka ir džiovinti);
  • Druskos, pipirų

Paruošimas:

  1. Batoną ar duoną supjaustome įstrižomis riekelėmis, patepame alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę paskrusti;
  2. Pomidorus ir avokadus supjaustome smulkiais kubeliais, dedame į vieną dubenį, užpilame alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipiriukų pagal skonį;
  3. Ant paskrudusios duonos negailėdami krauname pomidorų-avokadų masę ir dar iki pilnos laimės apibarstome parmezanu. Viskas!

Komentarai

Populiarūs įrašai