Pomidorų ir avokadų brusketa
Čia tokia gaivi užkandėlė "kai užgriūva draugai" arba vasariškiems pusryčiams :)
Reikės:
Paruošimas:
Reikės:
- 1 Prancūziško batono arba itališkos ciabattos duonelės;
- alyvuogių aliejaus duonai patepti;
- 7 vidutinio dydžio pomidorų;
- 1 prinokusio avokado;
- šiek tiek parmezano (apie 50 g);
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų balzaminio acto (nebūtinai);
- Bazilikų lapelių (geriau šviežių, bet žiemą tinka ir džiovinti);
- Druskos, pipirų
Paruošimas:
- Batoną ar duoną supjaustome įstrižomis riekelėmis, patepame alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę paskrusti;
- Pomidorus ir avokadus supjaustome smulkiais kubeliais, dedame į vieną dubenį, užpilame alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipiriukų pagal skonį;
- Ant paskrudusios duonos negailėdami krauname pomidorų-avokadų masę ir dar iki pilnos laimės apibarstome parmezanu. Viskas!
Komentarai
Rašyti komentarą