Valio Tiramisu!

Tiramisu buvo mano pirmas savarankiškai gamintas desertas, kai Kalėdom gavau dovanų Beatos knygą :) Paruošiau jį per savo gimtadienį ir visi liaupsino: "nu, bet tu, Agne, iš kur tokių skanėstų moki?" ir "tai gal konditerė būsi...?" Nieko sau, galvoju. Pusvalandukas darbo, jokio kepimo, o aš jau konditerė :D Iš tiesų gerų dalykų tie italai prigalvojo :) 



Reikės:

  • 400 ml stiprios nukoštos kavos (dedu 4 - 5 kupinus šaukštelius kavos);
  • 50 ml brendžio arba romo;
  • 4 kiaušiniai;
  • 5 šaukštai cukraus;
  • 500 g maskarponės;
  • 400 g damų biskvitinių sausainių;
  • 2 šaukštai tamsios nesaldžios kakavos;


Paruošimas:

  1. Trynius atskiriame nuo baltymų. Į trynius beriame cukrų ir plakame, kol masė pabals ir taps puri; įmaišome maskarponę ir išplakame iki vientisumo;
  2. Baltymus išplakame iki standumo ir po šaukštą smarkiai nemakaluodami įmaišome į maskarponės masę;
  3. Į atvėsusią kavą pilame alkoholį ir pradėsime sluoksniuoti (geriausiai tiks stiklinis stačiakampis indas lygiu dugnu): sausainius mirkome į kavą (po trupučiuką, kelias sekundes vieną pusę ir tada kitą, kad nepermirktų) ir dėliojame vieną šalia kito į indą. Ant sausainių sluoksnio dedame kremo, pabarstome kakava. Tuomet vėl sluoksnis sausainių, sluoksnis maskarponės ir kakava. Mano indas didokas, taigi gaunasi dvi tokios sluoksniavimo serijos :)
  4. Tai ir viskas! Tiramisu uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6 valandoms. 


Komentarai

Populiarūs įrašai