Čirviniai blynai
Ko gero daug kas turite savo čirvinių receptą, gal net kokį iš mamų ar močiučių perimtą, bet aš savąjį po kelių bandymų iš skirtingų tinklaraščių pasiėmiau iš Beatos :) Ji juos vadina vafliais, bet man visada tiesiog blynai išeina (minkšti, o ne traškūs), galbūt dėl to, kad elektrinėj kepyklėj kepu. Bet kokiu atveju - tikrai labai skanūs, ypač su šviežiomis braškėmis :)
Reikės (dviems žmonėms):
- 3 kiaušinių;
- 4 šaukštų cukraus;
- vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 200 g miltų;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- 100 g sviesto;
- 150 ml pieno;
- 2 šaukštų grietinės;
- Šviežių trintų uogų arba uogienės;
Paruošimas:
- Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi beveik iki baltumo;
- Sviestą išlydome, truputį ataušiname, pilame į kiaušinius ir dar paplakame;
- Ten pat dedame ir išplakame grietinę su pienu;.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir sijojame į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti;
- Baltymus išplakame iki standumo ir po truputį įmaišome į tešlą;
- Kepame!
Komentarai
Rašyti komentarą