Plovas su vištiena

Šį plovą atradau internete (http://skanusgyvenimas.blogspot.com)  ir taip patiko, kad gaminau visą žiemą ir niekaip neatsibodo. Plovas išeina itin birus, kiek aštrokas (arba, kaip vyras pasakytų, "tiesiog su skoniu") ir tampa dar skanesnis antrą dieną pakepinus keptuvėje. Čia viską ypač pagardina grūdėtosios garstyčios, taigi jokiu būdu jų nepamirškite. 




Reikės:

  • 500 g basmati ryžių;
  • 500 g paukštienos filė;
  • 2 svogūnai;
  • 6 česnako skiltelės;
  • 3 vidutinio dydžio morkos;
  • 1 šaukštas grūdėtų garstyčių;
  • 200 ml konservuotų pomidorų tyrės (su ja skaniau, bet galima naudoti ir paprastą pomidorų padažą);
  • petražolių;
  • druskos, pipirų;
  • pusės šaukštelio aitriosios raudonos paprikos;
  • aliejaus.


Paruošimas:

  1. Ryžius sudedame į verdantį vandenį, maišydami paverdame 10 minučių, nukošiame ir paliekame atidengtus (turi būti dar vos vis kietoki ir birūs);
  2. Mėsą supjaustome kubeliais, padruskiname, papipiriname ir apkepame įkaitintoje keptuvėje (5 min) ant didelės ugnies, kol susidarys plutelė;
  3. Išėmę mėsą, į keptuvę dedame smulkintą svogūną, nesmulkintas česnako skilteles bei burokine tarka tarkuotas morkas - viską apkepiname, kol gerai suminkštės;
  4. Į didelį indą (aš naudoju stiklinį) arba skardą dedame ryžius mėsą, daržoves, garstyčias. Pilame pomidorų tyrę arba 4 šaukštus pomidorų padažo ir viską gerai išmaišome. Užbarstome smulkintų petražolių bei paprikos, dar šiek tiek pipiriukų ir druskytės ir dar pamaišome;
  5. Neuždengtą plovą dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių;
  6. Valgydami dar galime pasigardinti pomidorų padažu ar šviežiais agurkais.



Skanaus!


Komentarai

Populiarūs įrašai