Raudonasis picos padažas arba Primer'is
"Primer'iu" jį pavadinau dėl to, jog šis žodis geriausiai apibūdina padažo paskirtį ir svarbą. Jis puikiai sudrėkiną padą, neleidžia jam išdžiūti, o jį ruošiant virtuvė pakvimpa Italija :). Beje, receptą ir sužinojau iš italo, nors labai panašų radau ir Beatos knygelėje.
Padažui reikės:
- 0,5 l savo sultyse konservuotų pomidorų;
- 4 česnako skiltelių;
- džiovintų bazilikų, raudonėlių, mairūnų;
- druskos, juodųjų pipirų, cukraus;
- balzaminio acto.
Paruošimas:
- Trintuvu sutriname pomidorus;
- Česnakus susmulkiname peiliu ir šiek tiek pakepiname alyvuogių aliejuje, kol pradės skleisti aromatą;
- Ant česnakų supilame pomidorų tyrę, įberiame po pusę šaukštelio visų rūšių žolelių, įberiame druskos, pipiriukų ir nekupiną šaukštelį cukraus. Uždengiame keptuvę dangčiu ir ant mažos ugnies paliekame troškintis 10 min.;
- Masei sutirštėjus įpilame šaukštą balzaminio acto, išmaišome, uždengiame dangtį ir dar leidžiame viskam susistovėti.
Padažą krečiame tiesiai ant iškočioto picos pado taip, kad viskas gražiai pasidengtų, žinoma, nepamirškime suvilgyti ir kraštelių. Kai padažas savo vietoje, pradedame kurti savo picą :).
Komentarai
Rašyti komentarą