Makaronai su pievagrybiais
Šis patiekalas geras dėl kelių priežasčių: labai mėgstu grietininį pievagrybių padažą, jį paruošti užtrunku vos 20 min ir patinka jis visiems, kurie, žinoma, mėgsta grybus. Tik nepasiduokit pagundai vieną kartą paragavę, jo gaminti kasdien :) Esu taip padariusi, tai vėliau kurį laiką apie juos nė pagalvoti negalėjau. Žodžiu - vartokite saikingai :).
Šio kiekio turėtų užtekti 3 valgytojams, nebent turite valgų vyrą, kuris, nors ir visą puodą vienas sutaršyt galėtų, tuomet užteks dviems.
Reikės:
Paruošimas:
Skanaus!
Šio kiekio turėtų užtekti 3 valgytojams, nebent turite valgų vyrą, kuris, nors ir visą puodą vienas sutaršyt galėtų, tuomet užteks dviems.
Reikės:
- 500 g makaronų (iš tiesų geriau naudoti vamzdelius, kaspinėlius ar spirales, tačiau šįkart pati turėjau tik spagečių);
- 1 indelio šviežių pievagrybių (apie 250 g);
- 1 svogūno;
- šviežių bazilikų saujelės (iš bėdos galite naudoti ir džiovintus, tačiau nebus tokio gardaus aromato, skonis taip pat ne toks intensyvus);
- 50 g sviesto;
- pusės stiklinės grietinės;
- pusės stiklinės pieno;
- 1 šaukštelio miltų (geriau - rupūs);
- druskos, juodųjų pipirų;
- ožragės prieskonio (jei neturite - nieko tokio);
- šiek tiek tarkuoto olandiško sūrio.
Paruošimas:
- Visų pirma užkaičiame makaronų vandenį, įpilame druskytės ir šaukštą aliejaus. Apie jų paruošimą, manau, daug žodžių nereikia, taigi kol ruošite pievagrybių padažą, turėkite omenyje kartu prižiūrėti makaronus.
- Taigi pradedame gaminti padažiuką. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname aliejuje arba, žinoma, skaniau - lydytame svieste.
- Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais (labai plonai nereikia, nes visai plonas griežinėlis kepdamas labai suvysta);
- Grybus sudedame ant šiek tiek pakepusio svogūno, apibarstome druska, pipirais, ožrage, užberiame susmulkintą šviežią arba džiovintą baziliką, patikriname, ar netrūksta aliejaus ir uždengiame dangtį bei paliekame troškintis ant vidutinės ugnies 8 min;
- Pusę stiklinės grietinės sumaišome su pienu ir užpilame ant grybų. Įdedame šaukštelį miltų, viską išmaišome, ir dar patroškiname. Galite paragauti grybą ir svogūniuką, jei jie visiškai minkšti - padažas paruoštas.
- Makaronus dedame į lėkštę, ant viršaus užpilame grybų padažą, apibarstome tarkuotu sūriu ir dar pagražiname žalumėle.
Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą