Greita moliūgo ir žiedinio kopūsto sriuba su grikiais

Greita, soti, maistinga ir labai ryški rudens arba žiemos sriuba. 

moliugu sriuba




















Reikės:
  • 1 l  sultinio
  • 1 nedidelio poro
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio kalendros
  • po žiupsnelį rūkytos ir aitriosios paprikos
  • 600 g moliūgo
  • Pusės žiedinio kopūsto 
  • 200 g grikių
  • druskos, pipiriukų
  • šaukšto baltojo vyno acto 
Ruošiame:
  1. Porą smulkiai supjaustome, pakepiname aliejuje 5 minutes;
  2. Pilame prieskonius, išmaišome, pakepiname dar 1 min;
  3. Puode užverdame sultinį, sumetame keptus porus, kubeliais pjaustytą moliūgą ir žiedinį ir verdame 20 min;
  4. Grikius išverdame ir (taip dar skaniau) pakepiname aliejuje kad vos apskrustų;
  5. Sriubą sutriname maisto trintuvu ir paskaniname druska, pipiriukais bei vyno actu;
  6. Skaniau grikius patiekti šalia ir leisti valgytojams patiems susiberti į sriubytę :)



Komentarai

  1. Baisiai gerai atrodo! Aš darau labai panašią, tik nededu kruopų ir stiprių prieskonių. Tada tą sriubą galim valgyt abi su dukrele :)))) Vienok jos maisteliui skirtą trintuvą panaudoju sriubai gamint - https://www.gintarine.lt/garintuvas-ir-trintuvas-4/1-scf875/02-philips-avent/catalogstoredetail.aspx?ID=354623 - tai turim abi likt patenkintos :D O jei rimtai, rekomenduoju garintuvą-trintuvą - ar vaikišką, ar ne vaikišką - mano savijauta labai pagerėjo, o ir laiko visai susitaupo. Kartais, kad nepamirščiau kaip kramtyt reikis :D, pusę sriubos trinu, o kitą pusę tiesiog pagarinu - irgi variantas :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai