Tiramisu tortas

Taip  taip, ir vėl maskarponė :) Bet nieko negaliu padaryti - labai jį myliu. Nors biskvitą čia reikia išsikepti pačiam, bet pastarąjį parinkau labai paprastą, tad gamyba visai neprailgsta. Daug gaivos tortui suteikia uogos, bet galima išsiversti ir be jų, pavyzdžiui, viršų apibarstyti kakava - kaip tiramisu. Nors man su uogytėmis skaniau :)


Tiramisu tortas



Biskvitui reikės:
  • 5 kiaušinių;
  • 200 g cukraus;
  • 100 g miltų;
  • 80 g krakmolo;
  • 2 a. š. kepimo miltelių.
Kavos sirupas:
  • 200 ml karšto vandens;
  • 4 a.š. tirpios kavos (galima naudoti ir paprastą, tik reikės nukošti nuosėdas);
  • 5 a.š. cukraus
  • 2 v.š. romo arba brendžio;

Kremui reikės:
  • 400 ml plakamosios grietinėlės;
  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 150 g cukraus pudros;
Papuošimui reikės:
  • 500 g uogų (braškių arba aviečių);
  • damų pirštelių torto papuošimui (didesnio skersmens tortui reikia maždaug 200 g). Puošti galima ir migdolų drožlėmis, tuomet reikėtų maždaug 70 - 100 g). 



Ruošiame biskvitą:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Išsirenkame atsegamą torto formą (pati esu kepusi ir didesnėje 28 cm ir 24 cm, vienu atveju biskvitas storesnis, kitu plonesnis, bet tinka abu);
  2. Kiaušinius su cukrumi didesniame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakame iki purumo;
  3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir viską lengvai įmaišome į kiaušinių masę. Tešlos masė pasidaro dar puresnė;
  4. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame apie 30 min
  5. Iškepusį biskvitą atvėsiname. Atvėsusį perpjauname į 2 lygias dalis.
Ruošiame sirupą:
  1. Kavą su cukrumi užplikome, o kai gerai atvėsta - įpilame alkoholio. 
Ruošiame kremą:
  1. Grietinėlę išplakame iki standumo;
  2. Maskarponę išsukame su cukraus pudra ir sumaišome su plakta grietinėle. Kas mėgsta saldžiau, labai prašom cukraus pudros įsikrėsti ir daugiau :)
Lipdome tortą:
  1. Vieną perpjauto biskvito dalį dedame į lėkštę ar tortinę, apšlakstome kavos sirupu (aš paprastai tai darau su silikonine šluotele) ir tepame pusę kremo masės. Tuomet dedame antrąją biskvito dalį ir viską pakartojame. Šiek tiek kremo pasiliekame aptepti torto šonams; 
  2. Ant viršaus dedame uogas. Jei pastarosios nėra labai saldžios, tai jas dar apibarstome cukraus pudra, kuri ištirps ir privers uogytes saldžiai blizgėti;
  3. Vieną damų sausainį pjauname perpus ir taip visus išdėliojame aplink tortą. Viską pabaigę dar apsukame kaspinu. Jei ne, kaip sakiau, šonus galima aplipinti migdolų drožlėmis - irgi labai skanu, tik vaizdelis ne toks įmantrus :)
Mano draugė panašų tortą darė su kakava, tai atrodo maždaug taip https://skanestai.wordpress.com/2013/03/16/ala-tiramisu/. 

Uoi, pamiršau - skanaaaus! ;)



Komentarai

Populiarūs įrašai