Trinta špinatų ir žiedinių kopūstų sriuba vasarai prikviesti

Anyta paskambino, kad šiltnamis pilnas špinatų, nepasiimsim - išmes mat! Tai greit lėkiau, susiskyniau, o tada jau mąsčiau, ką čia iš jų padarius. Rezultatas - ši švelni, kreminė sriuba, į kurios pastelinį žalumą žiūrint taip šilta daros... 


Reikės:

  • 40 g sviesto;
  • 1 svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 600 ml daržovių sultinio arba vandens;
  • 800 g žiedinio kopūsto;
  • 200 g špinatų;
  • 400 ml kokosų pieno (viena skardinė, bet galima naudoti ir mažiau, nes jis riebumo duoda);
  • 0,5 šaukštelio malto muskato;
  • Druskos, pipirų.
Paruošimas:
  1. Puode "ant sviesto" pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką;
  2. Pilame sultinį (nors pati naudojau vandenį ir įbėriau kelis šaukštus džiovintų daržovių mišinio, druskos, pipirų), vandeniui užvirus sumetame smulkintą žiedinį kopūstą ir 10-12 min paverdame;
  3. Špinatus nuplikome vandeniu (jei neaišku, kur augo) ir metame į puodą su žiedinukais;
  4. Paverdame dar kelias minutes, kol špinatai suglemba;
  5. Kai viskas šiek tiek pravėsta, susmulkiname trintuvu, supilame kokosų pieną, įberiame muskato, druskos, pipirų (jei sriuba labai atvėso nuo pieno, dar pakaitiname prieš patiekdami); 
  6. Garsiai sudaužiam šaukštais, kad vasara išgirstų ir greičiau pas mus atkeliautų. Tada valgom! :)


Komentarai

Populiarūs įrašai