2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Keksiukai su triufeliais ir bananais/ visų skaniausi!

Skaniausių keksiukų paslaptis - gera tešla. Esu mėginusi ne vieną, bet kol kas ši pati pačiausia. Taigi galvodama apie naujus keksiukus dabar jau keičiu tik įdarą, o pagrindą palieku tą patį. Šie - su triufeliais, bananais ir dar pagardinti riešutais - visų mėgiamiausi, o ir greičiausi - 15 min ir žiū - jau pučiasi. Kadangi 12 keksų nelieka per kelias valandas, nusipirkau antrą skardą ir visada kepu dvigubą normą :)


Reikės:

  • 3 kiaušinių;
  • 200 g sviesto;
  • 250 g cukraus;
  • 250 ml kefyro;
  • 320 g miltų;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 100 g "Pergalės" (ar kokių kitų) triufelių;
  • 2 didelių arba trijų ne tokių bananų;
  • 50 g migdolų riešutų;


Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių;
  2. Į dubenį mušame kiaušinius, pilame kefyrą, ištirpintą pravėsusį sviestą, cukrų ir išmaišome iki vientisumo;
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame į kiaušinių masę ir išmaišome;
  4. Triufelius supjaustome į keturias dalis (kad būtų mažesni gabaliukai), bananus riekelėmis, o riešutus taip pat šiek tiek pasmulkiname ir viską įmaišome į tešlą;
  5. Šaukštu kabiname tešlą (išeina tiršta, bet išbėganti iš dubens) ir dedame į skardoje išdėliotas popierines formeles;
  6. Šauname į orkaitę ir kepame apie 20 min. Skanaus!



2 komentarai:

  1. Tobula tešla, o triufeliai su bananais - puikus derinys. Tik man kepė ilgiau negu 20 minučių. Ačiū už puikų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, kepimo laikas tikrai gali svyruoti priklausomai nuo orkaitės ir nustatyto režimo. Aš visada su karšto oro cirkuliavimu užstatau, taigi dažnai greičiau viskas iškepa :)

    AtsakytiPanaikinti