"Tagliatelle" makaronai su šaltu avokadų kremu
Šį receptėlį sugalvojau, kai jau visai nebuvo minčių, kuo pasimaitinti. Kadangi makaronų turime visada, reikėjo tik nenusibodusio padažiuko, o tuomet radau šaldytuvo kamputy tūnančius avokadą ir kelis pomidoriukus. Šis padažėlis tai, galima sakyti, beveik guacamolė, bet tas šalto gaivaus padažo ir karštų makaronų derinukas - labai gurmaniškas gaunas.
Reikės (dviems porcijoms):
- 400 g "Tagliatelle" makronų;
- 1 avokado;
- 3 šaukštų grietinės;
- Saujelės vyšninių pomidorų;
- Kelių šviežių bazilikų lapelių;
- Pusės šaukštelio kalendros;
- Druskos, pipirų;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Tarkuoto parmezano.
Paruošimas:
- Makaronus išverdame;
- Avokadą nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu. Į avokado masę dedame grietinę, kalendrą, druskos, pipiriukų ir išmaišome;
- Vyšninius pomidoriukus padaliname į keturias dalis ir šiek tiek pakepiname alyvuogių aliejuje keptuvėje. Ten dedame išvirusius makaronus, gerai išmaišome ir krauname į lėkštes;
- Ant makaronų viršaus dedame avokadų kremo ir apibarstome parmezanu;
- Skanaus!
Komentarai
Rašyti komentarą