Jogurtinis uogų tortas

Labai gaivus, neriebus ir pasakiškai skanus vasaros tortas. Gaminimas taip pat nesudėtingas, nes nereikia kepti jokių biskvitų, tik, kol visi sluoksniai sustingsta, šiek tiek susigaišta. 



Reikės 26 cm skersmens torto formai:
Pirmas sluoksnis:

  • 400 g šokoladinių "Selga" sausainių;
  • 120 g sviesto;
  • šlakelis migdolų aromato;


Paruošimas:

  1. Sausainius labai gerai sutriname dubenyje, supilame išlydytą sviestą, įlašiname migdolų aromato, viską gerai išmaišome;
  2. Torto formą išklojame maistine plėvele, iš sausainių masės ant dugno suformuojame pagrindą ir dedame į šaldytuvą;


Antras sluoksnis:

  • 12 g želatinos;
  • 150 g pieniško šokolado;
  • 75 g juodojo šokolado (70% kakavos);
  • 150 ml pieno;
  • 150 ml grietinėlės;
  • 3 kiaušiniai;
  • 3 šaukštai cukraus;

Paruošimas:

  1. Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje;
  2. Šokoladą ištirpiname mažame puode su pienu, supilame grietinėlę, kaitiname ant labai mažos ugnies;
  3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, trynius išplakame su cukrumi  ir įmaišome į šokolado masę. Maišydami verdame, kol sutirštės, tuomet supilame išbrinkintą želatiną, gerai išmaišome ir padedame atvėsti;
  4. Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome į gerai atvėsusią šokolado masę;
  5. Viską supilame ant sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą, kol sustings (apie 1,5 h);

Trečias sluoksnis:

  • 25 g želatinos;
  • 300 g sezoninių uogų (naudojau avietes);
  • 6 šaukštai cukraus;
  • 250 ml vandens;
  • 750 ml natūralaus lieso jogurto;
  • 8 šaukštai cukraus pudros;
Paruošimas:


  1. Likus 15 min iki antro sluoksnio sustingimo, gaminame trečiąjį. Želatiną išbrinkiname;
  2. Avietes sudedame į nedidelį puodą, supilame cukrų bei vandenį ir kaitiname apie 3 min, kol pasidarys sirupas;
  3. Uogas perkošiame per sietelį, o gautą sirupą padedame į šalį (jo reikės kitam sluoksniui);
  4. Jogurtą sumaišome su cukraus pudra, uogomis ir šiek tiek pakaitinta ir suskystėjusia želatina;
  5. Taip paruoštą jogurtą supilame ant sustingusio šokoladinio sluoksnio ir padedame į šaldytuvą maždaug valandai;

Ketvirtas sluoksnis:

  • 20 g želatinos;
  • 300 g šviežių sezoninių uogų (naudojau avietes ir šilauoges);

Paruošimas: 

  1. Želatiną išbrinkiname;
  2. Anksčiau pagamintą sirupą pakaitiname, sudedame želatiną ir atvėsiname;
  3. Ant sustingusio jogurtinio sluoksnio dėliojame uogas, užpilame sirupą ir vėl dedame į šaldytuvą porai valandų, kol visi sluoksniai gerai sustings ir susistovės;

Viskas! Skanaus!


Komentarai

Populiarūs įrašai