Čirviniai blynai

Ko gero daug kas turite savo čirvinių receptą, gal net kokį iš mamų ar močiučių perimtą, bet aš savąjį po kelių bandymų iš skirtingų tinklaraščių pasiėmiau iš Beatos :) Ji juos vadina vafliais, bet man visada tiesiog blynai išeina (minkšti, o ne traškūs), galbūt dėl to, kad elektrinėj kepyklėj kepu. Bet kokiu atveju - tikrai labai skanūs, ypač su šviežiomis braškėmis :)



Reikės (dviems žmonėms):
  • 3 kiaušinių;
  • 4 šaukštų cukraus;
  • vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 200 g miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 100 g sviesto;
  • 150 ml pieno;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • Šviežių trintų uogų arba uogienės;


Paruošimas:
  1. Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi beveik iki baltumo;
  2. Sviestą išlydome, truputį ataušiname, pilame į kiaušinius ir dar paplakame;
  3. Ten pat dedame ir išplakame grietinę su pienu;.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir sijojame į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti;
  5. Baltymus išplakame iki standumo ir po truputį įmaišome į tešlą;
  6. Kepame!

Komentarai

Populiarūs įrašai