Blynai su rikota

Su rikota, kaip ko gero ir su maskarpone, turbūt skanu bus visada. Taigi ir šie blyneliai išeina labai minkšti, gardūs ir, nors iš pradžių atrodo mažai, labai sotūs. 


Reikės:

  • 250 g rikotos sūrio;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 3 kiaušinių;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • druskos;
  • mėgstamų uogų arba uogienės;
  • cukraus pudros;

Paruošimas:

  1. Viename inde sumaišome miltus ir žiupsnelį druskos, supilame pieną ir sudedame nuo baltymų atskirtus kiaušinių trynius;
  2. Į masę dedame rikotą ir plaktuvu viską gražiai išsukame;
  3. Atskirai iki putų išplakame kiaušinių baltymus, sumaišome juos su cukrumi ir palengva šaukštu įmaišome į tešlą;
  4. Į keptuvę įpilame aliejaus ir prieš kepdami įkaitiname;
  5. Iškepusius blynus papuošiame cukraus pudra ir užpilame uogų.
Skanaus!

Komentarai

Populiarūs įrašai