Šoko - mėtiniai keksiukai

Šiuos keksiukus pamačiau Marth'os Stewart tinklapyje, tačiau pirma nusprendžiau pabandyti lietuvišką variantą su after-eight šokoladiniais saldainiais. Šis buvo visai neblogas, tačiau keksiukai buvo sausoki, taigi jau po kelių dienų nekantravau išmėginti amerikietiškąjį variantą. Nors ir su keliais pakeitimais, keksiukai pavyko puikūs puikūs, taigi Jūsų dėmesiui - lietuviškai virtuvei adaptuotas amerikietiškų "chocolate-mint" keksiukų receptukas. 


16 keksiukų reikės:
  • 220 g miltų (1 1/2 cups);
  • 60 g kakavos (3/4 cup);
  • 300 g cukraus (1 1/2 cups);
  • 1,5 šaukštelio sodos;
  • nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių;
  • pusė šaukštelio druskos;
  • 180 ml pasukų;
  • 3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;
  • 160 ml šilto vandens;
  • 1 šaukštelis mėtų tinkturos (galima nusipirkti vaistinėje);
  • 10 mėtinių šokoladukų "after eight" (šiuos pridėjau pati, kad mėtų skonis būtų intensyvesnis);
Paruošimas:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, išklojame keksiukų skardą popieriniais sijonėliais;
  2. Viename inde sumaišome miltus, kakavą, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir druską;
  3. Tuomet į mišinį įmušame kiaušinius, supilame pasukas, aliejų, vandenį ir mėtų tinktūrą. Elektriniu plakikliu viską gerai išmaišome; 
  4. Į masę sumetame rankomis laužytus after-eight šokoladukus. Beje, tešla atrodys skystesnė nei įprasta keksiukams, tačiau neišsigąskite, viskas bus čiki! :)
  5. Tešlą šaukštu išpilstome į formeles. Jų neužpildome iki viršaus, paliekame maždaug 1 cm ir šauname į orkaitę. Kepti turėtų apie 15 - 20 min. Žinoma, nepamirškime mediniu pagaliukų patikrinti, kaip ten jiems sekasi :)
Sviestiniam kremui reikės:
  • 100 g cukraus pudros;
  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 0,5 šaukštelio mėtų tinktūros;
  • 2 šaukštai pieno;
  • žalių maistinių dažų;
  • Pati į šį kremą visada įmaišau apie 70 ml standžiai išplaktos grietinėlės, nes kažkaip taip tiesiog skaniau :)
Keksiukams kepant ruošiam kremą: 

  1. Elektriniu plakikliu sviestą išsukame iki kreminės tekstūros;
  2. Pilame vanilės ir mėtų ekstraktus, šiek tiek dažų, cukraus pudrą, pieną ir toliau maišome, kol gausime vientisą masę. Jei nuspręsite dėti grietinėlės, ją atskirai išplakite ir taip pat įmaišykite į sviestinį kremą;
  3. Nepamirškime, kremu keksiukus puošiame tik jiems atvėsus;






Komentarai

Populiarūs įrašai