Niujorkietiški keksiukai (red velvet)

"Red velvet" keksiukus, sakoma, rasite kiekvienoje Niujorko kepyklėlėje. Tai drauge ir labiausiai perkamas keksiukas šiame mieste. Prisipažinsiu, būdama ten pati jų neragavau, tačiau pastebėjau, jog apie juos kalba ir receptais dalinasi beveik visos žymesnės užsienio kulinarijos tinklaraštininkės. Taigi, išsirinkusi vieną jų, nusprendžiau "red velvet" keksiukus įtraukti ir į savo meniu :) Keksiukai pagal Martha Stewart išėjo tikrai skanūs, tik tradicines sviestines viršūnėles šįkart pakeičiau maskarponės. 



24 keksiukams reikės:
  • 330 g miltų (2 1/2 cups);
  • 2 šaukštai nesaldžios kakavos;
  • 1 nubrauktas šaukštelis druskos;
  • 450 g cukraus (2 1/2 cups);
  • 350 ml augalinio aliejaus;
  • 2  kambario temperatūros kiaušiniai;
  • 1 šaukštelio venilės ekstrakto;
  • 240 ml pasukų;
  • 1,5 šaukštelio sodos;
  • 2 šaukšteliai acto;
  • raudonų dažų (jei norite, jog keksiukai išties pateisintų savo pavadinimą :)) 
Paruošimas: 
  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, išklojame keksiukų skardą popieriniais sijonėliais;
  2. Sumaišome miltus, kakavą ir druską;
  3. Kitame inde elektriniu plakikliu aliejų sumaišome su cukrumi iki vientisos masės. Plakdami po vieną įmušame kiaušinius, įpilame vanilės ir maistinių dažų. (Pati dažų kiek pagailėjau, taigi keksiukai išėjo labiau rudi nei raudoni. Nuotraukoje matote, kokia buvo tešlos spalva ir kokie galiausiai išlindo keksiukai :) Tad, jei norite, jog pastarieji būtų bent kiek raudonesni, dažų teks dėti bent du kartus daugiau);
  4. Į šią masę per kelis kartus įmaišome miltų masę ir pasukas.
  5. Sodą sumaišome su actu ir, kai tik baigs šnypšti, supilame į tešlą ir maišome, kol gausime vientisą tešlą. 
  6. Tešlą šaukštu išpilstome į formeles. Jų neužpildome iki viršaus, paliekame maždaug 1 cm ir šauname į orkaitę.
Maskarponės kremui reikės: (kremą nusižiūrėjau iš http://dumenuliai.blogspot.com)
  • 225 g maskarponės sūrio;
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 60 g cukraus pudros;
  • 160 ml ne mažiau nei 30% riebumo grietinėlės;
Paruošimas:
  1. Maskarponės sūrį šiek tiek paplakame elektriniu plakikliu, sudedame vanilinį cukrų ir cukraus pudrą ir plakame kol viskas gerai išsimaišys;
  2. Grietinėlę atskirame inde taip pat išplakame iki standumo ir sumaišome su maskarponės kremu. 
Šiuo kremu keksiukus puošiame tik jiems atvėsus, o prieš valgydami dar galime palaikyti šaldytuve, kad masė apstingtų. 



Komentarai

Populiarūs įrašai